top of page

ЗАХИСТ ДИСЕРТАЦІЙ РОЗБЛОКОВАНО


Важливі новини для освітян.

Процес захисту дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії, кандидата наук та доктора наук – розблоковано! Законопроєкт №4667-1 «Про внесення змін до деяких Законів України щодо присудження наукових ступенів» ухвалено в другому читанні.

Тепер усі, хто до 1 вересня 2016 року, почав здобувати наукові ступені кандидатів та докторів наук, зможуть завершити свою підготовку за попередніми правилами, без будь-яких часових обмежень.

Законопроєкт №4667-1 передбачає:

- Нові вимоги до документів про освіту. А саме - невід’ємною частиною диплома молодшого бакалавра, бакалавра, магістра, доктора філософії/доктора мистецтва є додаток до диплома європейського зразка, що містить структуровану інформацію про завершене навчання. У додатку до диплома наводиться інформація про результати навчання особи, освітні компоненти, отримані оцінки і здобуту кількість кредитів ЄКТС, а також відомості про національну систему вищої освіти України.

- Норму для боротьби з академічним плагіатом: Виявлення фактів академічного плагіату, фабрикації чи фальсифікації у захищеній здобувачем дисертації є підставою для скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради про присудження йому ступеня доктора філософії та видачу відповідного диплома.

- Заклади вищої освіти мають забезпечити трансляцію атестації здобувачів ступеня доктора філософії в режимі реального часу.

bottom of page