top of page

ЛУЧАНИ ВІДЗНАЧИЛИ 205 РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА. ФОТО


Урочисте покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку з нагоди 205-річниці від його дня народження відбулося 9 березня у місті Луцьку.

Визначна подія зібрала біля пам’ятника Кобзаря чиновників, політиків, громадських діячів та пересічних лучан, серед яких народний депутат Ірина Констанкевич.

Присутні задовго до офіційних урочистостей декламували вірші видатного українця. Тарас Шевченко був не тільки видатним поетом та художником, а й активним громадським діячем, який за свою принципову позицію та любов до України, а також  за політичну діяльність у складі Кирило-Мефодіївського товариства був засуджений на заслання. 






















«Ось уже минуло 205 років від дня народження Тараса Шевченка, а його посилання до свої сучасників не втратили актуальність і нині. Перечиту.чи його твір «І мертвим, і живим, і ненародженим» там говориться, що доборолась Україна до самого краю, оцей біль і переживання, що буде з українським народом на часі і сьогодні. Дуже хочеться, щоб сьогоні Шевченко був присутній повсякчас, адже його твори це сьогодні почання для нас усіх», - поділилася переконаннями народний депутат Ірина Констанкевич.

На завершення дійства спільне виконання Державного гімну України.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page