top of page

«МИ СТАЛИ ЩЕ НА ОДНУ ВЕЛИКУ СПІЛЬНУ ДОРОГУ, ЯКУ ДАЄ НАМ ТОМОС», - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ


Щороку 14 жовтня православні відзначають Покрову Пресвятої Богородиці. У народі свято називають Третьою Пречистою і святкують як велике релігійне, національне та родинне свято. Це свято має службу великих свят із Всенічною, хоч і не належить до 12 великих свят церковного року.

Покрова вважається символом заступництва і молитви про спасіння світу від зла, напастей і страждань в усьому світі, але для українців це - особливий день. Бо так чи інакше посприяв появі ще таких великих свят, знакових для нашого народу як День українського козацтва та День захисника України.

Величне потрійне свято  народний депутат Ірина Констанкевич зустріча разом із жителями міста Ківерці у Свято-Покровському соборі взявши участь у святковій літургії та хресному ході.












«Сердечно вітаю усіх нас зі святом Покрови, яке віддавна асоціювалось із захистом, коли Божа Матір своєю ласкою захистила і українське козацтво, воїнів УПА, а сьогодні ми сподіваємося на цей захист і для оборонці нашої України. Сьогоднішнє свято це привід об’єднатися, тому що ми стали ще на одну велику спільну дорогу, яку дає нам Томос. Ми матимемо свою українську незалежну церкву, другу по величині у всьому світі, тож я бажаю усім нам віри у перемогу! А нашим захисникам глибока вдячність і шана за виборювання нашої державності», - наголосила Ірина Констанкевич.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Commenti


bottom of page