top of page

НЕОБХІДНО ЗНИЗИТИ ПДВ НА ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ ТА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ


Способи зниження цін на продукти та оплату комунальних послуг - дайджест головних подій тижня підбила народна депутатка Ірина Констанкевич в ефірі телеканалу «Аверс».

Депутатська група «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» пропонує встановити 0% ПДВ на продукти та зниження до 7% ПДВ на житлово-комунальні послуги. Відповідний законопроєкт подано на реєстрацію.

Законопроєкт пропонує до 1 січня 2023 року запровадити:

0% ставку ПДВ — на вироблені на митній території нашої держави продукти харчування;

7% ставку ПДВ — на послуги з постачання та розподілу природного газу (крім скрапленого), постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення.

Даний законопроєкт:

● захистить українських товаровиробників;

● забезпечить українських громадян доступом до якісних продуктів українського виробництва за прийнятною ціною;

● сприятиме підтримці споживачів житлово-комунальних послуг в умовах пандемії та значного здорожчання енергоресурсів.

За даними Державної служби статистики України за 9 місяців 2019 року одне домогосподарство в Україні на продовольчі товари витрачало 49,5% від своїх сукупних витрат. За підсумками 2018 року одне домогосподарство в Україні витрачало на харчування вдома 3963 грн/місяць. Найбільше грошей виділялось на м’ясо – 928 грн, хліб – 576 грн, молоко, сир та масло – 575 грн, овочі і картоплю – 497 грн, а найменше – на безалкогольні напої (218 грн), яйця (124 грн) та олію (117 грн).

Comments


bottom of page