top of page

ПОКАРАННЯ ЗА П'ЯНЕ ВОДІННЯ МАЄ БУТИ МАКСИМАЛЬНО СУВОРИМ, - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ


Президент підписав закон, що запроваджує кримінальну відповідальність за керування транспортними засобами в нетверезому стані. Відтепер спійманий водій «під мухою» не просто заплатить величезний штраф, але й далі житиме із судимістю. Закон запрацює в наступному році.

Якщо нетверезого водія затримають уперше, його згідно із законом №7279-д оштрафують на суму від 17 до 34 тис. грн (зараз максимальний штраф становить 10 200 грн) і позбавлять прав на строк до трьох років. Якщо ж порушення буде скоєне повторно (причому неважливо, через який час після першого випадку), штраф становитиме 51 тис. грн. Права в такого водія заберуть на строк від двох до трьох років.

Проте для водіїв важливіше інше –  те, що це буде не проста «адміністративка», а кримінальний проступок.

Нардеп Ірина Констанкевич теж підтримала закон та голосувала «за», адже переконана, що покарання за п’яне водіння має бути максимально суворим.

«На мою думку, покарання за п’яне водіння повинно бути максимально суворим, аж до довічного позбавлення прав на водіння, бо нетверезий водій - це потенційний вбивця і, на жаль, ми вже маємо багато прикрих випадків, коли саме нетверезий кермувальник ламає людські долі», - переконана нардеп.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page