top of page

ПРО АКТУАЛЬНЕ В ЕФІРІ 4 КАНАЛУ



У «Повечір‘ї» в ефірі «4 КАНАЛУ» народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє» обговорила найбільш актуальні питання цього тижня.


● Бюджетна декларація на 3 роки


Верховна Рада схвалила постанову уряду про Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, а також рекомендації щодо бюджетної політики.


«Ідея Бюджетної декларації як середньострокового планування не нова і була розроблена ще попереднім урядом. Загалом це позитивна ініціатива - планувати не лише на 1 рік, а й на 3-річну перспективу. На жаль, якість документу далека від зразкової. Також дана стратегія не відображає реальних потреб і стану соціального захисту людей. Для освіти, культури, гуманітарної та інформаційної сфери немає місця у цьому стратегічному плануванні, на жаль.», - розповіла Ірина Констанкевич.


Що це таке? Бюджетна декларація - документ середньострокового бюджетного планування, що визначає засади бюджетної політики і показники держбюджету на середньостроковий період та є основою для складання проєкту держбюджету та прогнозів місцевих бюджетів.


● відставка Арсена Авакова, Міністра внутрішніх справ та нового очільника МВС - Дениса Монастриського.


13 липня Арсен Аваков подав у відставку з поста міністра МВС. Учора, 15 липня, Верховна Рада України підтримала відставку Авакова.


Ірина Констанкевич проголосувала за відставку очільника МВС.

bottom of page