top of page

ПРО ДЕМОГРАФІЮ ТА ЯКІСТЬ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ


Про це говорила народна депутатка Ірина Констанкевич в прямому ефірі телеканалу «НАШ».

На демографії населення важливо акцентувати, адже розуміння цієї ситуації допомагає більш чітко оцінювати ймовірні зміни та робити прогнози.

У Волинській області демографічна ситуація стабільна і про це свідчать дані Головного управління статистики у Волинській області, зокрема, у Камінь-Каширському районі мого 23 виборчого округу позитивний приріст. Дуже багато сімей, де 8, 10, 12 дітей - не виняток, а швидше норма. Потім ці діти стають успішними учнями, як показують результати ЗНО, студентами провідних університетів, зокрема і нашого Волинського національного університету і перед ними відчиняється світ нових можливостей та викликів дорослого життя.

Ірина Констанкевич зазначила, що пропозицію народної депутатки від «Слуги народу» стерилізувати жінок, щоб не було «дітей низької якості» розцінюю як цинічну і безвідповідальну заяву. У них у фракції 19 нардепів без освіти і що тоді, кого стерилізувати?!

За даними державної служби зайнятості кількість зареєстрованих безробітних у Волинській області на січень 2020 року становить 8594 осіб.

Тенденція в Україні тривожна – безробіття за час карантину зросло на 80 %, кожен другий втратив роботу. Тому уряд повинен розв’язувати ці питання комплексно – без профанації роботи. І голосних заяв про 500 тис робочих місць. Де вони?!!! Шмигалю нічого відповісти...

Про демографію та якість людського капіталу потрібно говорити, адже це має стати складовою освіти та професійної підготовки і відповідно рівня зарплати - це одні з головних питань влади «Слуг народу».

Comments


bottom of page