top of page

Про нове та актуальне за тиждень в ефірі телеканалу «Аверс»


«Останній парламентський тиждень 3 сесії видався насиченим», - інформує народна депутатка Ірина Констанкевич.

 З найголовнішого: українську мову як мову освіти - відстояли! Законопроєкт Бужанського після громадського тиску було знято з розгляду. Ірина Констанкевич заявляє: «Мій голос теж був почутий, радію з того.»

Децентралізація триває. 499 районів скоротили до 133. На Волині на основі утворено 4 райони - Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський та Луцький.

Відбулися кадрові призначення: новий голова НБУ - Кирило Шевченко та нова керівниця Антимонопольного комітету - Ольга Піщанська. Багато пролунало критики щодо несамостійності і можливого «ручного керівництва».

Місцеві вибори 25 жовтня пройдуть за оновленим виборчим кодексом: встановилено обмеження для самовисування в 10 тисяч населення (партизація). У містах з великим населенням буде пропорційна система з відкритими списками. «Чого більше - плюсів чи мінусів - час покаже. Але поки що, я не знаю, як старші люди будуть заповнювати виборчий бюлетень», - каже Ірина Констанкевич.

Сесію закрили, але вже в вівторок, 21 липня народні депутати збираються на позачергове засідання. Виносять чимало питань на розгляд. «У відпустку не йдемо - працюємо далі!» - сказала Ірина Констанкевич.

bottom of page