top of page

ПРО ЩО ГОВОРИЛИ ПІД ЧАС ТЕЛЕПЕРЕДАЧІ «ВЕЧІР НА 12»


Під час телепередачі «Вечір на 12» в ефірі 12 телеканалу народна депутатка Ірина Констанкевич разом із головою Любешівської селищної ради Олегом Кухом та Славком Мазурком обговорювали магістральну подію не тільки цього тижня, а й року: 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

Ірина Констанкевич зацважила: «Волиняни задали високий тон відзначення ювілею Лесі України для усієї України. Волинські науковці підготували Повне академічне видання творів письменниці, тут стартував проєкт двомовного видання «Лісової пісні»: українською та німецькою/польською/англійського мовами. До друку готуються переклади й білоруською та кримсько-татарською мовами. До речі, цьогоріч драма-феєрія відзначатиме 110 років з часу написання».

«Волиняни усвідомили усю покладену на них відповідальність у підготовці та відзначенні ювілею Лесі Українки на належному рівні», - прокоментувала Ірина Мирославівна.

Під час ефіру обговорили також і гостре, весняне питання - паводки та підтоплення. Для Любешівщини, Камінь-Каширщини та Маневиччини паводки є постійним стихійним лихом, коли випадає багато снігу чи то після дощів. Керівництво на місцях із проблематикою підтоплень знайоме і превентивно підходить до вирішення проблем, чого не скажеш про загальнодержавний рівень, де таких проблем в глобальних масштабах не бачать. »Сподіваюся, що до весняних паводків центральна влада зможе підготуватися вчасно», - додала народна обраниця.

Ірина Констанкевич також прокоментувала стан культурної галузі в умовах пандемії. Про це народна депутатка сказала наступне: «Втрати креативних індустрій, готельно-туристичної галузі - питання яке спонукає уже рахувати недонадходження в бюджет, а це 2% ВВП і майже 83 млрд грн; чи 300 тис людей, які втратили роботу, заробіток, бізнес. Реалії тривожні, але певні кроки зроблені на центральному рівні. Що звичайно, недостатньо для збереження культурної сфери».

bottom of page