top of page

ПІДСУМКИ ПАРЛАМЕНТСЬКОГО ДНЯ


● законопроєкт №4107 щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення проголосовано у другому читанні в цілому.

Що змінюється?

- депутатським фракціям (групам) надано право подавати кандидатури на членів Національної ради за квотою Верховної Ради України;

- передбачено право, а не обов’язок Президента України створити конкурсну комісію для проведення відбору кандидатів на посаду члена Нацради;

- змінено вимоги до членів Нацради, а саме: вилучено вимогу щодо бездоганної репутації, володіння високими морально-етичними якостями та здатності до роботи за станом здоров’я; дискримінаційну вимогу працювати останні п’ять років у сфері журналістики, права, телерадіомовлення або електронних комунікацій замінено на вимогу про наявність стажу роботи у зазначених сферах не менше 5 років.

● законопроєкт №4486 щодо статусу національного та ефективного управління закладами освіти і державним майном проголосовано у другому читанні в цілому.

Про що йдеться у законопроєкті?

Передбачається, що майно державних і комунальних закладів освіти (вищої освіти) не може використовуватися для провадження видів діяльності, не передбачених спеціальними законами.

● ухвалено законопроєкт №5589 щодо забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні.

Мета законопроєкту - впровадження в Україні ранньої досимптомної діагностики новонароджених дітей для попередження розвитку генетичних захворювань.

ความคิดเห็น


bottom of page