top of page

ПІДСУМКИ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ П‘ЯТНИЦІ: НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ - ІСТОРИЧНА ПАМ‘ЯТЬ


Ухвалено у першому читанні законопроєкт №2038 щодо визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки.

У 2020 році виповнилося 76 років від початку депортації автохтонних українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944-1951 рр.

Майже 700 тис людей, цілими родинами брутально позасудово вирвані з корінням і розселені на різних територіях. Примусове переселення призвело до втрати історичних, моральних, матеріальних, культурних цінностей сотень тисяч українців.

Це ще один злочин комуністичних режимів проти людини, проти українців.

Перший крок не лише до моральної, а й матеріальної компенсації зроблено.

Проголосовано законопроєкт №5767 про внесення зміни до статті 11 Закону України «Про державні нагороди України».

Законопроєктом пропонується доповнити перелік Державних премій України новою премією – імені Мирослава Скорика за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва України та впровадження новітніх непересічних практик у композиторській, виконавській, музикознавчій діяльності.

Ухвалено за основу та в цілому законопроєкт №5867 щодо організаційних питань роботи Кримської платформи.

Законопроєктом пропонується віднести до першого рівня у схемі посадових окладів державних органів Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Метою поданого проєкту, як це зазначено у пояснювальній записці до нього, є активізація та підтримка Кримської платформи.

Comentários


bottom of page