top of page

ПІДТРИМКА УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ


300 млн грн буде перенаправлено для забезпечення розширеного неонатального скринінгу новонароджених дітей.

«Депутатська група «Партія «За майбутнє» підтримує цю законодавчу ініціативу. Створення цільової програми ми схвалюємо. У той же час, необхідно владі системно працювати щодо здоров’я дітей, зокрема посилювати профілактичну, лікувальну роботу та реабілітацію хворих дітей. Статистика переконує, що кількість таких дітей збільшується. І тому уряд повинен розробити цільову програму, передбачити постійне фінансування, а не лише шляхом перерозподілу у 2021 році. Наполягаємо, як депутати мажоритарники, що майбутнє - це велика робота. І діти - це, ті з кого варто починати», - зазначила під час виступу у ВРУ Ірина Констанкевич.

Основною метою програми неонатального скринінгу є виявлення новонароджених дітей, які мають вроджені або спадкові захворювання, що підлягають корекції.

Середня вартість реабілітаційних послуг для однієї дитини складає близько 19 тис. грн./рік.

У зв’язку з цим буде ініціюватися створення сучасних центрів неонатального скринінгу, які б забезпечили обстеження новонароджених усіх регіонів України. Передбачається, що в таких центрах можна буде провести ранню діагностику захворювань.

bottom of page