top of page

РОБОТИ ЛЮБЕШІВСЬКОГО РІЗЬБЯРА ПРИКРАШАТИМУТЬ ДОМІВКУ НАРДЕПА


Як часто ми скаржимося на нестачу грошей, погані дороги та владу? Митець з Любешівщини Юрій Шукалович на скарги часу не має, він займається різьбою по дереву вже 24 роки і обіцяє, що не кине, бо саме це не дозволяє йому занепасти духом.

Юрію Шукаловичу 43, має диплом тракториста, але в мистецтві себе краще почуває, каже,  це його справа, бо це те, чим він творить і живе.





Результат творчості чоловіка понад триста різноманітних робіт. Майстер каже, що найбільше любить вирізувати ікони, у церкву їх дарує, а для людей ставить чисто символічні ціни, бо ж робить це не для збагачення.

«Прикро що сьогодні різьба по дереву відходить у минуле, але я розумію, бо зараз тисячу гривень можна за один день заробити», - розповідає Юрій Шукалович.

Поспілкувалася з майстром і народний депутат Ірина Констанкевич, а відтепер роботи любешівського різьбяра прикрашатимуть домівку нардепа.

Юрій Шукалович живе з безмежною вірою у свою справу, попри всі життєві перипетії він ніколи ні на кого не скаржиться і не піддається обставинам.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Comments


bottom of page