top of page

СВЯТА І БУДНІ ПОЛІСЬКИХ ГРОМАД


Як завжди під час поїздки Ірини Констанкевич містами і селами округу до неї звертаються місцеві жителі за допомогою у вирішенні проблем. І цей раз не став винятком, тож нещодавній візит народного депутата до Камінь-Каширського району не став винятком.

«Я завжди ставлю у приклад ті громади, де вміють долати проблеми, працювати на розвиток та не опускати рук. Хотілося б, щоб їх було більше. А коли громада активна і небайдужа, її хочеться підтримати», — Ірина Констанкевич.

В Оленине вкотре шукають шляхи вирішення питання будівництва нового приміщення школи. Через те, що у районі розпочали і ще не завершили будівництво загальноосвітнього закладу в Осівцях, а на черзі — спорудження школи у Стобіхівці, зведення олениненської школи відтермінували. Тут своїми силами збудували один корпус, у якому згодом можна розмістити садочок, втім і за рахунок нього проблема не вирішилася.

У Полицях просять допомогти придбати меблі у дошкільний навчальний заклад. За словами завідувачки ДНЗ Надії Козодой, батьки лише власними силами не зможуть з цим справитися. Та ще однією проблемою у селі нині є реконструкція приміщення під амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Відбувається вона за кошти світового банку. На замовлення департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства реконструкцію проводить приватне підприємство «Інтеренергоінвест». За інформацією паспорта об’єкту, роботи розпочалися у 4 кварталі 2018 року і мали завершитися у 3 кварталі цьогоріч. Проте так не сталося. Як пояснює сільський голова Василь Балик, підрядник, виконавши 70 відсотків запланованого, припинив проведення робіт начебто через те, що держава заборгувала перед ним за інші об’єкти. Тому Василь Іванович від імені громади попросив у Ірини Констанкевич сприяння у вирішенні даного питання.

Окрім того Полицівська сільська рада звертає увагу на незавершений капітальний ремонт дороги Камінь-Каширський — Полиці. Із 14 кілометрів, на яких мали відремонтувати асфальтове покриття, залишилося ще 4. Аби про них не забули і цей відрізок шляху не перетворився на взагалі непроїзний, громада звернулася до Ірини Констанкевич з проханням нагадати про це.

У Ворокомле сільський будинок культури може залишитися без підлоги. Таку проблему озвучила його директорка Марія Шевчик. Місцевий фольклорний колектив є активним організатором концертів, але його члени побоюються, що невдовзі їм не буде куди запрошувати глядачів. У залі СБК підлогу нищить грибок, а тому запрошувати глядачів до неї небезпечно. Відтак Марія Василівна просить народного депутата допомогти подолати дану проблему.

Славно підготувалися до Дня села у НУЙНО. Місцеві жителі дбайливо прикрасили сільський клуб, організували колоритні виставки, підготували яскраву концертну програму. Після святкового богослужіння, що відбулося з нагоди храмового празника, на святкування у СБК зібралися великою нуйнівською родиною. Долучилася до святкування і народний депутат Ірина Констанкевич. Парламентарка привітала селян та відзначила подяками учасника бойових дій, багатодітну маму, ветерана сільськогосподарського виробництва, засновницю фольклорного аматорського колективу «Нуйнівські співухи» і дитячого колективу «Берегиня».

Тетяна Приходько. Полісся

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page