top of page

«ТАКІ МОЛИТОВНІ СНІДАНКИ МАЮТЬ БУТИ, БО ВОНИ НОСЯТЬ ОБ’ЄДНАВЧУ СИЛУ», - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ. ФОТО


Понад двісті представників релігійних конфесій, бізнесу, учасників АТО, медиків, педагогів, політиків, чиновників та громадськості зібралися на Другий молитовний сніданок Волині, який тривав у Луцьку. Цьогоріч захід приурочений до Дня захисту дітей. Так, гості молитовного сніданку збирали кошти на дороговартісний дихальний апарат для Волинського обласного перинатального центру.

Ззахід відбувся у Волинскому обласному музично-драматичному театрі ім. Тараса Шевченка. Відкриваючи захід, виконувач обов’язків генерального директора Волинського обласного перинатального центру Ірина Горавська подякувала усім присутнім за те, що, попри величезну зайнятість, долучилися до благодійного заходу.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця поділився із присутніми власними враженнями від події, а також розповів про наступні кроки, які, на думку голови облради, допоможуть підняти Волинську область на новий рівень. Зокрема, Ігор Палиця наголосив, що, перш за все, необхідно розвивати інфраструктуру області.























«Наше майбутнє – це лише наші діти. Діти, які не будуть знати, що таке війна; діти, які не будуть знати, що таке сварки батьків; діти, які не будуть знати, що таке «не існує медицини», «не існує освіти». І ми повинні займатися благодійністю не лише один раз на рік – сьогодні. Ми повинні кожен день, кожну мить дбати про те, щоб небо було чистим над нашими дітьми. Щоб діти наші ніколи не хворіли. А якщо і захворіли, то щоб мали гарний заклад, де могли б отримати професійну діагностику та медичну допомогу.

Під час сніданку виголошували низку молитов, згадуючи у них Волинь, Луцьк, родини, військових тощо. Відбувалися також виступи музичних колективів. Завершили захід виконанням молитви «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

«Молитовні сніданки мають дуже давні традиції і впродовж 60 років такі молитовні сніданки проходять в Конгресі США, Європарламенті, в Німеччині, Норвегії та інших країнах. Національні молитовні сніданки проводяться в Україні з 2012 року. У Луцьку це вже другий молитовний сніданок і, маю надію, що хороша традиція буде продовжена, адже таке духовне спілкування консолідує, а звернення до Бога – це сутність нашого життя. Такі молитовні сніданки мають бути, бо вони мають об’єднавчу силу», - поділилась переконаннями народний депутат Ірина Констанкевич.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Comments


bottom of page