top of page

УКРАЇНСЬКІЙ ПРОФТЕХОСВІТІ ВИДІЛЯТЬ 400 МІЛЬЙОНІВ ЄВРО


Європейський освітній фонд вирішив виділити кошти на розвиток українських закладів професійно-технічної освіти. Серед 12-ти областей, які отримають додаткове фінансування, є й Волинь.

Про це повідомила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич під час прямого ефіру на телеканалі «Нова Волинь».

Парламентар зауважила, що позаминулого тижня у Києві відбулось чергове засідання Європейського освітнього фонду, який працює в Україні вже декілька місяців. 

«Під час останнього засідання було прийняте рішення, що фонд з 2018 року протягом шести років фінансуватиме розвиток професійно-технічної освіти в Україні. Зокрема, вони готові виділити 400 мільйонів євро. Названі 12 областей, серед яких є Волинська. До цього переліку увійшли ті області, які мають певний фундамент, проте потребують модернізації. Звичайно, були поставлені вимоги. Серед них найважливіші – загальна стратегія, яку ми зараз будемо напрацьовувати; регіональні стратегії, які будуть розробляти регіональні професійні ради; також мають бути впроваджені відповідні програми. Поставлена ще одна дуже важлива вимога – прозорість і звітність використання коштів. Я переконана, що це дасть поштовх нашій професійно-технічній освіті і виведе її на новий рівень розвитку», – наголосила Ірина Констанкевич.

Comentarios


bottom of page