top of page

УКРАЇНСЬКІ ПЕНСІОНЕРИ МОЖУТЬ ВТРАТИТИ ПЕНСІЇ ТА ЗАЛИШИТИСЯ БЕЗ ЖИЛА


Українські пенсіонери та малозабезпечені можуть втратити пенсії, соціальну допомогу та залишитися без житла! Саме такий результат може отримати влада, якщо не зупинить дію нової системи автоматичного стягнення боргів за комуналку.

Відтепер кошти боржників будуть блокуватися та списуватися навіть із соціальних рахунків, на які українцям щомісяця нараховуються пенсії та різні види соціальної допомоги. Як після цього виживати людям, котрі втратять єдине джерело доходу?!

Через швидке зростання комунальних тарифів і мізерне збільшення пенсій та різних видів соціальної допомоги, борги за комуналку сягнули 80 млрд грн. Люди не можуть платити за космічними тарифами, які, за прогнозами, восени зростуть ще на 30–40%!

По суті, влада загнала більшість пенсіонерів та малозабезпечених у боргову яму. У багатьох сім’ях витрати на продукти складають до 70% спільного доходу. Саме в таких родинах вирішують: сплатити рахунки чи харчуватися. Неприпустимо ставити людей перед таким вибором!

«Безперечно, борги слід погашати, у першу чергу, це важливо для місцевих бюджетів. Але пенсіонерам і малозабезпеченим необхідна в цьому допомога від держави, — зазначає народний депутат від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Тарас Батенко. — Уряди західних країн допомагають своїм громадянам пережити наслідки коронакризи. Наша влада, навпаки, добиває людей антисоціальними рішеннями».

На думку народного депутата, залишившись без грошей, пенсіонери та малозабезпечені будуть вимушені ще більше влазити в борги. Відтоді перед ними постане реальна загроза втратити власне житло через дії колекторів. Такий сценарій загрожує Україні серйозним соціальним вибухом. Втративши останню надію, восени люди вийдуть на вуличні протести.

Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає від уряду терміново призупинити дію нової системи стягнення заборгованості за комунальні послуги. Пенсіонери та малозабезпечені, для яких пенсія та соціальні виплати є єдиним джерелом доходу, мають бути звільнені від примусового стягнення боргів за комуналку.

ความคิดเห็น


bottom of page