top of page

У ВОЛИНСЬКУ ОБЛАСНУ ДИТЯЧУ ЛІКАРНЮ ПЕРЕДАЛИ ВИРОБИ МЕДПРИЗНАЧЕННЯ


Вироби медичного призначення реанімаційного та хірургічного профілю передали до Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання.

“Висловлюю щиру вдячність Олександру Кізіму та американським благодійникам з Фонду Medical Teams Internation за підтримку наших волинських лікарень у такий нелегкий період”, - зазначила народна депутатка Ірина Констанкевич.

Допомога, яку отримали, украй необхідна. Адже у Волинській обласній дитячій лікарні проводять сотні операцій щороку. Як розповів заступник генерального директора ВОДТМО Ігор Дородних, чимало з оперативних втручань досить складні, раніше на такі операції доводилося їхати до Києва, Львова чи Харкова.

Наприклад, у 2019 році в лікарні здійснили ряд операцій з кохлеарної імплантації, які дозволили повернути діткам слух. Імпланти для таких оперативних втручань були закуплені в рамках державної програми, за виділення коштів на яку боролася Ірина Констанкевич.

Під час зустрічі нардепа з лікарями обговорили проблемні питання медичної галузі, зокрема, і ті, які потребують законодавчого регулювання.

Зараз Волинське обласне дитяче територіальне медичне об'єднання працює в нових умовах. Через карантин тут, як і по всіх, лікарнях обмежили прийом планових пацієнтів.

У разі необхідності можна звертатися за наступними номерами телефонів, які працюють цілодобово: (0332) 25-61-93 – приймально-діагностичне відділення та (0332) 75-09-24 –травмпункт.

Нині в лікарні облаштовують опорний пункт для прийому хворих на коронавірус дітей. Однак, як наголошує керівництво лікарні, першочергово дітей з коронавірусом госпіталізуватимуть до Волинської обласної інфекційної лікарні.

Волинську обласну дитячу лікарню залучатимуть лише у крайніх випадках – коли діти потребуватимуть дихальної підтримки і з якими не впорається інфекційна лікарня.

bottom of page