top of page

У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ РАДІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ



Як має працювати система вищої освіти, що потрібно робити, аби не було «кадрового голоду»? Про це йшлося під час робочої наради з представниками закладів вищої освіти та післядипломної педагогічної освіти області.

До обговорення долучилися народні депутати України Ірина Констанкевич, Вячеслав Рубльов, голова обласної ради Григорій Недопад, ректор Волинського національного університету імені Лесі України Анатолій Цьось, Ректор Луцького педагогічного коледжу Петро Бойчук, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Орест Маховський.

Народна депутатка Ірина Констанкевич постійно опікується освітянськими питаннями у парламенті, зокрема, зараз працює в складі робочої групи з розроблення законопроєкту про професійну (професійно-технічну) освіті.

«Держава готова фінансувати підготовку фахівців, робітників за тими спеціальностями, які потрібні для держави. Область ж має виділяти кошти на напрямки, які потрібні для регіону. А приватний бізнес повинен фінансувати ті напрями, спеціалістів яких вони будуть залучати до роботи у своїй сфері. Тому для нас важливо розуміти, якою має бути освіта на Волині в контексті розвитку області. Тобто нам важливо зрозуміти, яка кількість філологів чи трактористів, чи кухарів потрібна, щоб закрити всі можливі запити на них», – наголосила Ірина Констанкевич.

Comments


bottom of page