top of page

У ЛУЦЬКУ ВІДЗНАЧИЛИ СТОЛІТНІЙ ЮВІЛЕЙ «СОЮЗУ УКРАЇНОК». ФОТО


Cьогодні, 25 листопада в Палаці культури міста Луцьк пройшли урочистості з нагоди столітнього ювілею жіночої громадської організації «Союз українок».

«Союз українок» — найбільша жіноча організація на Волині, що поставила собі за мету активізацію жінок, піднесення їхнього освітнього й економічного рівня (зокрема, фахового досвіду у ділянці хатнього господарства), суспільної гігієни, суспільної праці, участь у світовому жіночому русі тощо, а багаторічним і незмінним головою «Союзу українок» на Волині є Любов Ганейчук.

Барвисті вишиванки, усміхнені обличчя, статечні і виважені погляди досвідчених панянок сьогодні заповнили залу. У фойє – виставки: різьба по дереві, вишивані і ткані сорочки, вироби народного ужитку. Під час ювілейних урочистостей до вітального слова були запрошені народний депутат Ірина Констанкевич, яка, до речі і стала ініціатором відзначення столітнього ювілею «Союзу українок» на державному рівні, Митрополит Луцький та Волинський Михаїл, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, заступник голови Волинської ОДА  Сергій Кошарук, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.
























«Для мене «Союз українок» завжди був камертоном патріотизму і духовності, і про те, що «Леся Українка писала в «Боярині» про цілий комплекс лицарства, який сьогодні утвердився і у вашій організації. Сьогодні саме ви несете високі знамена української жінки», - звернулася зі словами вітання до союзянок народний депутат України Ірина Констанкевич.

Завдяки спільний ініціативі народного депутата Ірини Констанкевич і «Союзу українок» Сполучених Штатів Америки світ побачило видання Лесі Українки «Лісова пісня» двома мовами – українською та англійською, а сто примірників цієї книги були передані нардепом для волинської організації «Союзу українок».

Присутні мали можливість переглянути фільм про історію створення «Союзу українок», насолодитися музичними композиціями у виконанні народних артистів, творчих колективів Луцького міського будинку культури.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page