top of page

У ЛУЦЬКУ ВІДКРИЛИ НОВИЙ МУЗЕЙ


Твори малярства різних періодів, авторські начерки, ескізи, прижиттєві фото та особисті речі наповнюють фонд новоствореного музею в Луцьку, присвяченого пам’яті знакової постаті художнього життя України другої половини ХХ – початку ХХІ століття Миколи Кумановського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОЛИ СЕРЦЕМ МОЛОДИЙ... ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ ПОБУВАЛА В "УНІВЕРСИТЕТІ ТРЕТЬОГО ВІКУ" Художньо-меморіальний музей Миколи Кумановського відкрили нещодавно у КРЦ «Адреналін Сіті». Заплановано, що він стане структурним підрозділом майбутнього Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, початок роботи якого анонсовано на серпень цього року, - повідомляє ІА Волинські новини. Як наголосили організатори дійства, зокрема керівний партнер Галереї сучасного мистецтва України «Арт-кафедра» Леся Корсак, творчість художника Миколи Кумановського є своєрідною візитівкою Луцька, адже саме в обласному центрі Волині митець жив і працював протягом сорока років, тож саме в цьому місті він створив чи не найбільшу частину усього доробку станкового малярства, скульптури, авторської та друкованої графіки.

Окрім творів художника, музей містить офортний станок митця, його пензлі, старий мольберт із останнім незавершеним полотном, фотографії, книги, часописи, предмети побуту.

Завітала на відкриття і народний депутат України Ірина Констанкевич.

«Микола Кумановський в культурно-мистецькому ландшафті нашого міста без перебільшення є однією з найскравіших постатей. Про його парадоксально гострий художній стиль, метафоричність говорять чи не усі мистецтвознавці, мене ж у його письмі приваблювала якась особлива пролонгована дія - враження від картини живе в тобі ще дуже довго, змушує думати-передумувати, переживати... Я маю на увазі, хоча б цикл «Умовні українці». Сильна також, як на мене, мистецькою мовою виражена діагностика нас і нашого часу. І з поміж улюблених речей картина «Додому» з циклу «На водах». Картини Кумановського мають потужну енергетику. А тепер, коли вони будуть знаходитися ще й одному музеї - це розкіш для усіх нас. За яку я дякую родині Корсаків і Зої Навроцькій». – наголосила Ірина Констанкевич.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

留言


bottom of page