top of page

«У НАС ТАК ЧАСТО БУВАЄ, ЩО ПРАВА РУКА НЕ ЗНАЄ, ЩО РОБИТЬ ЛІВА», - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ ПРО ВІДМІНУ ВИБ


У понеділок представниця президента у Верховній раді Ірина Луценко у кулуарах парламенту говорила про те, що попри введення воєнного стану вибори в ОТГ мають відбутися, а вже в середу, голова Верховної ради на форумі об’єднаних територіальних громад заявив, що очевидно виборів в ОТГ не буде.

Народний депутат Ірина Констанкевич зауважила, що у нас так часто буває, що права рука не знає, що робить ліва, бо спочатку заявляють про те, що вибори мають бути, а потім їх відміняють.

Про це народний депутат розповіла в ефірі телеканалу Еспресо TV.

«Беручи до уваги ситуацію, що склалася ми всі розуміємо, що ці вибори могли б відбуватися з великими порушеннями, які потім оскаржувалися б на предмет їх правомірності. Спікер парламенту заявляв, що це треба проводити відповідно до регламенту, з цією позицією важко не погодитись, оскільки не можна створювати громади і вже на початку порушувати законодавство», переконана нардеп.

Нардеп переконана, що реформа децентралізації, яка відбувається на рівні створення ОТГ такими діями буде пролонгована і на наступному етапі, створення повітів теж буде відтерміновано.

«Така ситуація є результатом непродуманих та непідготовлених рішень, які ми бачимо щодня», - переконана Ірина Констанкевич.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Comments


bottom of page