top of page

Цуманській лікарні – сучасне обладнання


«Реформа, яку започаткувало нинішнє керівництво МОЗ, передбачає створення так званих госпітальних округів з мережею лікувальних закладів, у яких обслуговуватимуть до 200 тисяч осіб. За задумом реформаторів, якщо є пряма загроза життю людини, по неї приїде швидка. Якщо ж такої загрози немає, пацієнт сам мусить прийти до найближчої лікарні свого округу. І якщо у великому місті найближча лікарня госпітального округу – це кілька зупинок на трамваї чи тролейбусі, то в сільській місцевості – важкий шлях розбитими дорогами на старому автобусі, який курсує за незручним розкладом. І добре, якщо він ходить взагалі», – розповідає народний депутат Ірина Констанкевич.

Нардеп переконана, що медицина у районах має бути доступною та якісною. Тому, залучаючи кошти з різних джерел на розвиток 23-го округу, Ірина Мирославівна завжди дбає і про лікувальні установи. Саме завдяки нардепу в Цуманську районну лікарню за кошти з фонду соцеконому придбали нове обладнання.

«До нашої лікарні звертається дуже багато людей. І це не лише через подорожчання проїзду до райцентру, але й через відмінну якість послуг, які надають лікарі медзакладу. А завдяки новітньому обладнанню – відеокольпоскопу та аналізатору крові – наші пацієнти отримують оперативне якісне обстеження та вчасне діагностування», – каже директор Олена Граузе.

Сучасний аналізатор дозволяє робити аналіз крові за 20 параметрами лише за одну хвилину.

«Тридцять років тому, коли я розпочала практикувати в Цумані як гінеколог, стояло на обліку лише дві онкохворі. А тепер, на жаль, чи не щотижня діагностуємо в жінок онкозахворювання. І цінність відеокольпоскопа в тому, що за його допомогою ці хвороби виявляють на ранніх стадіях, а тому в пацієнтки у рази збільшуються шанси на одужання. В інший спосіб ці захворювання на початках виявити неможливо», – додає гінеколог Цуманської райлікарні Валентина Януль. Читайте новини на нашій сторінці у Facebook
bottom of page