top of page

Що на україно-білоруському кордоні??


Досі активно обговорюють події, що відбуваються в сусідній Республіці Білорусь, пов‘язані з обранням нового президента країни. Ці вибори спричинили масові протестні мирні акцій громадян і Білорусі.

Народна депутатка Ірина Констанкевич коментує ситуацію так: «Ці події викликають стурбованість і в українців. Підступність Путіна ми відчули сповна на собі. Тому будь-яка ймовірність розташування військ Російської Федерації на території Білорусі може становити пряму загрозу територіальній цілісності нашої держави по північному кордону.»

Ірина Констанкевич з колегами волинського депутатського корпусу Ігорем Гузем, Вячеславом Рубльовис скерували відповідні звернення Президенту Володимиру Зеленському, Міністру оборони Андрію Тарану та Голові Державної прикордонної служби генерал-майору Сергію Дейнеко з вимогою організувати превентивні дії та безпекові заходи.

Протяжність україно-білоруського кордону складає 1084 км і пролягає територією Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської областей. На Волині, протяжність кордону з Республікою Білорусь - 204,6 км.

Ми маємо завчасно попереди будь-які зазіхання Російської Федерації на цілісність та недоторканість україно-білоруських клрдонів.

Для цього Ірина Констанкевич з колегами вимагають:

- надати інформацію щодо превентивних заходів, які проводяться задля забезпечення стабільності на україно-білоруському кордоні (зокрема, у Волинській області);

- ініціювати проведення термінового засідання Ради національної безпеки і оборони України з даного питання;

- створити групу швидкого реагування для аналізц ситуації в прикордонних областях та забезпечення превентивних безпекових робіт.

bottom of page