top of page

ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ: ВЕРХОВНА РАДА ДАЛА УКРАЇНСЬКОМУ КІНО «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО»


Держава має забезпечити підтримку українського кінематографу, адже сучасні фільми не можна знімати камерами з минулого століття. Про це заявила народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич.

«Українське кіно – це вже цілий пласт вітчизняної культури ХХ-ХІ століття. Говорити про впевнений розвиток можна лише за умови, якщо ця індустрія матиме відповідне технічне та фінансове забезпечення», – зазначила вона.

За словами нардепа, влада має розуміти значення кіно, зокрема й для промоції України у світі. Наприклад, 7 листопада Верховна Рада запровадила п'ятирічні податкові пільги для виробництва, дистрибуції та демонстрації вітчизняних фільмів і тимчасово звільнила від ввізного мита техніку для кіновиробництва.

Між тим кінематограф потребує ще й фінансової допомоги. У зв’язку з цим Ірина Констанкевич закликала парламент підтримати відправлений 7 жовтня на доопрацювання законопроект № 3240, яким пропонується закріпити захищені статті державного бюджету на підтримку кінематографії.

«Для того, щоб робити якісні фільми, які могли б конкурувати з європейськими, потрібен якісний рівень. Не можна знімати сучасне кіно камерами минулого століття. Стрічка не може претендувати на перемогу у престижних фестивалях, якщо при зйомках заощаджувати на всьому, включно з костюмами», – підкреслила представниця УКРОПу.

bottom of page