top of page

ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ ВИМАГАЄ ПРОДОВЖИТИ БУДІВНИЦТВО ШКОЛИ В БАШЛИКАХ


Народний депутат Ірина Констанкевич звернулася до Прем’єр-міністра Олексія Гончарука і вимагає продовжити будівництво школи у селі Башлики Ківерцівського району.  Варто зауважити, що були кошти виділені, але заблоковані урядом, а будівництво зупинилилося.

Більше 20 років діти села Башлики навчаються у приміщенні будинку культури. Стару школу розібрали, а нової так і не звели. Відтоді й залишилися діти, учителі та батьки сам на сам із цією проблемою.

На теперішній час сільські діти навчаються в приміщенні, яке переобладнане з типового будинку культури без жодних на це дозвільних документів. В якості навчальних кабінетів використовуються вестибюлі та інші допоміжні кімнати.  На 1 вересня 2019 року до школи зараховано 36 першокласників, яким не вистачає класних кімнат. У школі відсутня їдальня, спортивний зал. Пічне опалення, постійна пліснява та грибок створюють загрозу для здоровя та життя дітей.

Будівництво даної школи розпочалося у 2018 році, а у 2019 році планувалося завершити зведення стін і перекриття приміщення, проте кошти, передбачені на 2019 рік в сумі 20 мільйонів гривень так і не надійшли з Державного фонду регіонального  розвитку.

«Враховуючи викладене вище, з метою уникнення подальшого зростання соціальної напруги у громаді, забезпечення прав дітей на здобуття якісної освіти, керуючись ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України» прошу Вас розглянути депутатський запит та терміново надати доручення відповідним структурним підрозділам вивчити вищевказану проблему, а також невідкладно відновити фінансування (виплату коштів було призупинено) з державного фонду регіонального розвитку для якнайшвидшого продовження будівництва загальноосвітньої школи І–ІІІ ступеня у селі Башлики Ківерцівського району Волинської області», - йдеться у депутатському запиті.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Comments


bottom of page