top of page

ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ ЗНАЄ ПРО ПРОБЛЕМИ СЕЛЯН НЕ З ЧУТОК


Останнім пунктом зупинки робочого дня народного депутата Ірини Констанкевич у Камінь-Каширському районі стало село Сошичне та зустріч із громадою у місцевій школі. Насамперед парламентар привітала селян із Днем Перемоги та висловила сподівання на те, що вже незабаром закінчиться і нинішня війна.

Опісля повернулися до робочих питань та повсякденного життя селян. Люди висловлювали обурення з приводу низької заробітної плати технічних працівників, яку теж не виплачують вчасно.


Нагадаємо, що ситуація із заробітними платами технічним працівникам у Камінь-Каширському районі гостро постала наприкінці 2017 року. Тоді, саме завдяки втручанню народного депутата Ірини Констанкевич техпрацівники району не залишились без заробітної плати. Почався новий бюджетний рік і ситуація повторилась. Більше того технічних працівників «добровільно- примусово» почали відправляти у відпустки за власний кошт, а заборгованість продовжує зростати. 

«Минулого року нам вдалося відстояти ваші заробітні плати, однак, цього року ситуація повторилася, найперше про вас повинна подбати місцева влада, та будьте певні, що ваш народний депутат завжди вас підтримає», - пообіцяла Ірина Констанкевич.


Завідуюча місцевого садочка Ганна Гаврилюк розповідала про мізерні зарплати працівників дошкілля, яких у квітні вони отримали лише 10 відсотків.

«Дошкілля, на жаль, залишилось сьогодні поза увагою держави. Мною був зареєстрований законопроект, який передбачає зростання зарплат для всіх педагогічних працівників, однак уряд заявляє, що грошей немає, тому перспектива невтішна. Однак на цьому ми не збираємось зупинятися, будемо поротися далі», - запевнила Ірина Констанкевич.

Традиційно гостро стояло питання виділення землі місцевим атовцям та зловживання з боку управління Держгеокадастру у Волинській області. Ірина Констанкевич повідомила, що з цього приводу мала розмову з прем’єром Володимиром Гройсманом, тому є надія, що питання землі зрушить з місця.

Comentarios


bottom of page