top of page

ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ РАЗОМ ІЗ ЧОРНОБИЛЬЦЯМИ ЗУСТРІЧАЛИСЬ ІЗ ЗАСТУПНИКОМ МІНІСТРА. ФОТО


Сьогодні у Верховній раді відбувся брифінг народного депутата Ірини Констанкевич, де були порушені питання належного соціального забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС. На жаль склалася така ситуація, що більшість гарантій, які прописані в Законі сьогодні не виконуються сповна.

«Питання виконання гарантій передбачених державою, поновлення прав громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської аварії сьогодні потребує нагального вирішення. Причиною цьому є недофінансування всіх програм, які мали б гарантувати пільги для ліквідаторів», - переконана Ірина Констанкевич.






Нардеп наголошує, що сьогодні не виконується і Указ Президента №196 від 2018 року «Про додаткові заходи з відродження територій, які зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, соціального захисту постраждалих осіб та безпечного поводження з радіоактивними відходами», документ так і залишається по-суті декларативним, практичних механізмів його виконання не визначено

В липні 2018 року Конституційний суд України ухвалив рішення про відновлення більшості пільг чорнобильцям, однак і це рішення вперто ігнорується.

«Ми вимагаємо щоб було збільшене фінансування на програми які забезпечують соціальні гарантії чорнобильцям. Потрібно переглянути норми пенсійного забезпечення, медико-санітарне забезпечення чорнобильців, а також лікування онкозахворювань громадянам які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, бо сьогодні держава просто забула про чорнобильців», - заявила Ірина Констанкевич.

Голова громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростислав Кухтей наголосив, що стан соціального захисту чорнобильців-ліквідаторів незадовільний. Путівки на саноторно-курортне лікування видають тільки ліквідаторам першої категорії, а про дітей-чорнобильців забули взагалі.

Також цього дня Ірина Констанкевич разом із головою громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростиславом Кухтеєм та членами організації провели зустріч із заступником Міністра соціальної політики Миколою Шамбіром, домовившись про подальшу співпрацю та зрушення питання з мертвої точки.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

Comments


bottom of page