top of page

«10 МІЛЬЯРДІВ ДОЛАРІВ МОГЛО НАДІЙТИ ДО ДЕРЖБЮДЖЕТУ В РЕЗУЛЬТАТІ БОРОТЬБИ З КОРУПЦІЄЮ», – ІРИНА КОНСТ


Якщо зупинити контрабанду на митниці, держбюджет України міг би отримувати щонайменше 2,5 мільярди доларів додаткових надходжень у рік. Про це  в ефірі телеканалу «Аверс» розповіла народний депутат України Ірина Констанкевич,  – коментуючи бюджет 2020 року і джерела його наповнення.

«Окрім того, 10 мільярдів доларів могло б надійти до бюджету в результаті  боротьби з корупцією. Але зараз боротьба з корупцією – це фікція. Створюються все нові і нові антикорупційні органи, на їх утримання виділяються значні кошти, а  дієвої роботи не спостерігається», – зазначила нардеп.

Парламентар додала, що депутатська група «За майбутнє», членкинею якої вона є, подала до проєкту Держбюджету-2020 188 правок, більша половина з яких враховані. Основні з них стосуються збільшення зарплат освітянам,  підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, видатків на лікування важкохворих, підтримку сільсгоспвиробників та програм розвитку аграрного сектору, передбачення коштів на розв’язання проблеми обміління озера Світязь, фінансування заходів в рамках відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки та ін.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page