top of page

«5-ТА СЕСІЯ ВРУ ПРАЦЮВАЛА НА ТРІЙКУ» - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ


Народна депутатка України Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє» в ефірі «Українського радіо» підсумувала роботу 5-тої сесії Верховної Ради України.

«У цьому парламентському році питання соціально-економічного життя, а це субсидії, пенсії, тарифи, матеріальне забезпечення розглядалися або у першому читання, або були зовсім відсутні у порядку денному. Це прикро. Адже ці проблеми найбільш актуальні для громадян і обговорюються на наших виборчих округах. Люди хочуть ефективного уряду, ефективного парламенту, ефективного президента. І має це для них бути в гідних пенсіях, гідних зарплатах. На жаль, зарплату медикам, освітянам, іншим працівникам з низькою зарплатою, так і не підняли зарплати. Пенсії зросли на мізер. Ось тому, я оцінюю роботу парламенту на трійку. І в першу чергу це відповідальність монобільшості, слуг народу, які сформували цей уряд», - розповіла Ірина Констанкевич.

Щодо позитивів року, Ірина Мирославівна зазначила: «Ми перемогли в питанні української мови, Конституційний суд України визнав конституційним Закон про забезпечення функціонування української мови як державної. Боротьба за мову триває: поширення української в інтернет-просторі - це наступний етап».

Окрім цього, у 2021 році:

● було урочисто відзначено 150-ти річчя з дня народження Лесі України, презентували Повне академічне зібрання творів Лесі Українки у 14-ти томах.

● підвищили пенсії чорнобильцям. Підтриманий парламентом законопроєкт №4555 відновлює соціальну справедливість.

● збільшили розміри виплат для сімей, де є діти з орфанними хворобами, інсулінозалежні.

Попереду ще багато роботи.

bottom of page