top of page

Актуально: ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ ЗВЕРНУЛАСЯ ЩОДО ПРИДБАННЯ ШВЛ ДЛЯ ЛЮБЕШІВСЬКОЇ ЛІКАРНІ ТА ДОПЛАТ

У Любешівській центральній районній лікарні – 4 апарати штучної вентиляції легень, а кількість ліжко-місць з доступом до кисню – 9. Такого забезпечення недостатньо, адже у медзакладі на стаціонарному лікуванні перебуває 40 осіб. Щодня кількість хворих на COVID-19 збільшується, а тому, відповідно й зростає потреба у кисневих концентраторах – придбанні щонайменше восьми таких апаратів та ще одного ШВЛ для потреб лікарні. З цього приводу народна депутатка, членкиня парламентської групи «Партія «За майбутнє» Ірина Констанкевич разом з депутатом Тарасом Батенком скерували депутатський запит до міністра охорони здоров’я Максима Степанова.


У запиті також наголошується на необхідності розв’язання обіцяних доплат медикам, які працюють з хворими на коронавірус, у розмірі 300 % заробітної плати, за червень, липень, серпень.


«Під час робочого візиту до Любешівського району спілкувалися з працівниками Любешівської центральної районної лікарні. Від 31 травня 2020 року, відколи є хворі у Любешівській ЦРЛ, медики отримали доплати від держави лише у вересні, з місцевого бюджету були виділені кошти на доплату – у червні», – йдеться у документі.


Аналогічний запит також адресовано і голові Волинської облдержадміністрації Юрію Погуляйку.


Ще раніше Ірина Констанкевич також зверталася з відповідним запитом до профільного урядового відомства щодо забезпечення апаратами ШВЛ Ківерцівської та Камінь-Каширської центральних районних лікарень. Наразі міністерство охорони здоров’я вже погодило їх придбання – по 1 ШВЛ для кожної лікарні.


bottom of page