top of page

ВИМАГАЄМО КАРДИНАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ СФЕРИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ‘Я


У Верховній Раді України підтримано законопроєкт №6293 щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Законопроєктом пропонується НЕГАЙНО ЗАКУПИТИ КИСНЕВІ СТАНЦІЇ ТА ОБЛАДНАННЯ для опорних закладів, адже ситуація із забезпеченням - критична.

«З депутатами групи «Партія «За майбутнє» як депутати-мажоритарники підтримуємо цю законодавчу ініціативу. Ми їздимо на округи, спілкуємось з громадами, лікарями, громадянами і точно знаємо, що такий законопроєкт, в умовах пандемії, на часі», - зазначила під час виступу у парламенті народна депутатка Ірина Констанкевич.

Забезпеченням медзакладів кисневими станціями не єдина проблема, це ще й:

● невиплата заробітних плат медичним працівникам, які надавали допомогу хворим на COVID-19;

● укладання додаткових ковідних договорів між медзакладами та НСЗУ.

Показники летальних випадків щодо коронахворих в Україні одні із найвищих.

За добу 15 листопада в країні зафіксовано 838 летальних випадків. Така кількість смертей від вірусу за добу є максимумом за весь час пандемії.

За весь час пандемії в Україні на коронавірус захворіло 3 284 008 осіб, одужали – 2 704 217, летальних випадків – 79 506.

Ірина Мирославівна додала: «Катастрофічна ситуація зі смертністю не тільки серед хворих на COVID-19. Наша країна «лідер» серед хвороб, що викликають смерть: онкологія, серцево-судинні захворювання, дитяча смертність, хвороба Альцгеймера».

bottom of page