top of page

ДЕМАГОГІЯ ОБІЦЯНОК МІНІСТРА СТЕПАНОВА


Під час години запитань до уряду народна депутатка Ірина Констанкевич вкотре звернулася до очільника Міністерства охорони здоров‘я Максима Степанова з вимогою щодо гарантування громадянам України права на якісну і доступну медицину.


Зокрема, Ірина Констанкевич запитала в Міністра Максима Степанова:


  • що було зроблено, аби заробітні плати медпрацівникам були більшими? Зокрема, йдеться про доплати до посадового окладу лікарям у розмірі 70%, медичним сестрам - 50% та молодшому медичному персоналу - 25% за пакетом №33. Згідно з рішенням уряду, доплати передбачилися на період з 01 вересня 2020 року до 01 квітня 2021 року. А зараз середина квітня і доплат немає. Що буде робити уряд? Медпрацівники ризикують своїм здоров‘ям та стоять на передовій в боротьбі з COVID-19 і сьогодні. Чому не розглядається питання про продовження доплат?


  • що було зроблено для скасування «псевдопостанови» про доступність Програми медичних гарантій для ФАП? Адже це реальна проблема для сільської медицини, а центральна влада не хоче бачити цієї проблематики.


  • коли процедура гемодіалізу стане доступна для хворих, які це потребують? На сьогодні існує проблема щодо неможливості забезпечення повноцінних послуг гемодіалізу в амбулаторних умовах.


Ставка на медичну послугу гемодіалізу в амбулаторних умовах становить 2074 грн. Фактична вартість лише розхідних матеріалів для проведення однієї процедури діалізу становила у 2020 році 1660 грн, а повна вартість процедури - 2950 грн.


Коли будуть внесені нормальні тарифи на гемодіаліз і процедура буде доступною?

bottom of page