top of page

ДНІ ПАРЛАМЕНТУ» НА ВОЛИНІ



Днями на Волині відбулися «Дні парламенту в регіонах»

Народна депутатка Ірина Констанкевич долучилася до онлайн-дискусії за участі народних депутатів Вячеслава Рубльова, Ігоря Гузя, Віталія Безгіна, президента Фонду Східна Європа Ігоря Ляха, директора Програми USAID РАДА Ігоря Когута, голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ВРУ Андрія Клочка, заступника Міністра розвитку громад та територій України Івана Лукері, голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, представників органів місцевого самоврядування «Діалог парламентарів та місцевих громад для спільного порядку денного», організованою Програмою USAID РАДА.

Обговорили:

- проблеми повноважень і діяльності громад в умовах децентралізації;

- як побудувати ефективну комунікацію органів місцевого самоврядування, громадськості та нардепів.

Ірина Констанкевич перебуваючи з візитом на Камінь-Каширщині, з міським головою Вікторем Пасем окреслили основні проблемні питання Камінь-Каширської ТГ:

- соціальна сфера: у Камінь-Каширському районі на 131,6 тис населення району 105 тис осіб - пільговики. Питання соцзахисту стоїть гостро. Це і фінансування оздоровлення ліквідаторів 2 категорії, і харчування дітей-чорнобильців.

- культурна сфера: поділилася своєю ініціативою про запровадження культурної субвенції. Голова Камінь-Каширської ТГ схвально оцінив ініціативу і зауважив, що тільки на отримання бібліотек в ТГ іде 6 млн грн.

bottom of page