top of page

ЖІНКИ У МІСЦЕВОМУ САМОВРЯДУВАННІ І НЕ ТІЛЬКИ


Жінки справді є успішними керівниками. В Європі від 30% до 40% мерами і керівники громад є жінки, в Україні жінки на 43% представлені у місцевому самоврядуванні. Правильний тренд сучасності, коли обирають керівника не за гендером, а за досвідом, професіоналізмом. Сучасний голова має бачити не тільки проблеми всередині громади, а бачити і формувати стратегію на майбутнє.

Народна депутатка Ірина Констанкевич зазначає, що прикладом успішної жінки-керівниці на її окрузі є Світлана Сидорук, голова Сошичненської ОТГ. Жінка має досвід роботи на усіх рівнях: працювала і помічником народного депутата, і депутатом районної ради, і сільським головою.

Світлана Макарівна переконана, що стратегічним пунктом розвитку будь-якої громади має бути дорожнє господарство: ремонти доріг, де капітальні, де поточні. «Відразу зробити капітальний ремонт всіх доріг нереально. Має бути прораховано, які дороги передбачаються до ремонту та здійснити чіткий розподіл коштів», - зазначає Світлана Макарівна.

«Напередодні місцевих виборів ми маємо усвідомити, що для нас настає новий вибір, можливість нового життя, реалізації нових планів. Сошичненська громада запрацює, бо є великий земельний, водний, лісовий потенціал і звісно потенціал людей. Адже найважливіше в громаді це люди і вони зараз розуміють і відчувають насолоду від того, що є громада. Важливо залучити всіх людей до цього великого процесу», - переконана Світлана Сидорук.

bottom of page