top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ВРУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ГОЛОВНЕ


● Рекомендували підтримати в цілому законопроєкт №3124 щодо забезпечення дієвого механізму надання державної допомоги сім'ям з дітьми. Народна депутатка Ірина Констанкевич із колегами від «ЗА МАЙБУТНЄ» є авторами цього законопроєкту.


До законопроєкту було подано 20 поправок, враховано 14.


Законопроєктом пропонується не включати до середньомісячного сукупного доходу сім’ї пільговика, державну соціальну допомогу на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.


● Рекомендували ухвалити в цілому законопроєкт №6287, який пропонує субсидіювати оренду українським книгарням.


Зокрема, врахували правку, якою передбачено обов’язкову наявність у книгарнях книжок для людей з особливими потребами.


● Розглянули ситуацію, яка склалась у Національній комісії зі стандартів державної мови і яка може призвести до блокування повноцінної роботи Комісії.


Вирішили рекомендувати Кабміну провести перевірку законності та наявності визначених законом підстав дотримання юридичних процедур під час звільнення з посади голови Комісії Демської Орисі Мар’янівни та внесення відповідних відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.


● Заслухали Звіт Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».


Аудит висвітлив численні факти порушення законних прав громадян через неотримання «пакунка малюка».


Вирішили звернутися до правоохоронних органів з проханням прискорити розгляд порушеної з цього питання кримінальної справи.

bottom of page