top of page

ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ: ПРО ОСНОВНЕ


- Ухвалили рішення по законопроєкту №4107 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення». Після численних обговорень, дискусій, опрацюванню правок вирішили рекомендувати ВРУ включити даний проєкт Закону до порядку денного і прийняти в цілому.


Також народна депутатка Ірина Констанкевич запропонувала включити в план роботи комітету обговорення звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2020 рік. Колеги дану ініціативу підтримали. Вже на найближчому засіданні Комітету опрацюємо документ.


- Обговорили план заходів із відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

Перший заступник Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв поінформував, що найближчим часом будуть узгоджені проєкти заходів з відзначення 150-ти річчя з дня народження Лесі Українки. Очікуються урядові рішення.


Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики уже другий рік здійснює підготовчу роботу до ювілейного року.


Наразі велика організаційна робота проведена. Зреалізоване багатотомне видання Лесі Українки за кошти з Державного бюджету. Презентація 14-ти томника відбудеться вже 25 лютого в Українському домі.


Ірина Констанкевич інформацє: «У всіх областях України активізована робота з підготовки заходів на відзначення 150-ти річного ювілею, хоча є проблеми в Житомирській області. На Волині документація подана вчасно. Чекаємо кошти на ремонт у Колодяжному.

До цього процесу долучилися й університети, творчі спілки, УКФ.

Гостро стоїть питання матеріально-фінансового забезпечення».


Народна обраниця запрошує також долучатися до відзначення ювілею і Суспільного мовника: радіо і телебачення.


Тема ювілярів Лесі Українки, Василя Стефаника, Агатангела Кримського має бути магістральною впродовж 2021 року.


Старт зроблений!! Продовжуємо працювати.


- Законопроєкт №3427 про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі вирішили рекомендувати ВРУ розглянути та підтримати за основу.


Законопроєктом пропонується:


– дати визначення понять «дискримінаційна реклама» та «дискримінаційна реклама за ознакою статі»;


– посилити відповідальність за порушення законодавства про рекламу;


– посилити захист прав споживачів реклами.


«Підтримую ініціативу щодо ліквідації усіх можливих форм дискримінації щодо жінок», - прокоментувала Ірина Констанкевич.


bottom of page