top of page

ЗАХИСТ ПІВНІЧНИХ КОРДОНІВ: КОЛАБОРАЦІЯ ДЕРЖАВИ, ОБЛАСТІ ТА ГРОМАД


Про тероборону північних кордонів Волинської області говорила народна депутатка від «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Констанкевич під час телепередачі «На тижні з Іриною Кудрею» в ефірі «12 каналу».


У бюджеті на 2022 рік передбачено на тероборону 2,7 млрд грн. Депутатська група «Партія «За майбутнє» наполягала, аби кошти негайно були розподілені на потреби тероборони, яка розгортається в областях. Наразі монобільшість проігнорувала це питання. І воно не було винесе на розгляд у парламенті. «Ми будемо наполягати на пришвидшеній процедурі розгляду», - зазначила народна обраниця.


«Із 2016 року ми неодноразово піднімали питання демаркації, делімітації кордонів із Білоруссю. Ще за попередньої влади МЗС не зробило жодного кроку, не дивлячись на численні звернення, на численні наради, які ми проводили. Склалося враження, що вони не бачили, або не хотіли бачити проблем північних областей», - коментує Ірина Констанкевич.


Досі 200 кілометрів кордону між Україною Білоруссю в межах Волині залишаються відкритими. Це тільки Волинська область. Так само понад 200 км – на Рівненщині. Загалом незакритими є понад 1000 км кордону.


«На восьмому році війни ми вкотре окреслюємо гострі безпекові питання, які треба було вирішити центральній владі ще позавчора. Тому консолідуємо зусилля і працюємо, спокійно, виважено і впевнено», - підсумувала Ірина Констанкевич.


bottom of page