top of page

КАМІНЬ-КАШИРСЬКА РАЙЛІКАРНЯ ОТРИМАЛА ДОПОМОГУ


Дві партії допомоги сьогодні отримала Камінь-Каширська центральна районна лікарня. У першій — засоби захисту, гігієни, респіратори FFP2, ліки, товари медичного призначення, загалом на суму — 110, 5 тисяч гривень. У другій — ендотрахеальні трубки, ларингоскопи, розхідники для лапароскопічних стійок, електроніж, пов'язки для ран, калостоми, катетери, аспіраційні системи.

Як розповіла народна депутатка Ірина Констанкевич, першу партію допомоги придбали за кошти Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” та кошти обласного бюджету. Додамо, що загалом на підтримку лікарень Волині Ігор Палиця зі свого фонду “Тільки разом” виділив 20 мільйонів гривень.

Другий вантаж для лікарні на прохання Ірини Констанкевич сформували за підтримки Олександра Кізіма та американських благодійників з Фонду Medical Teams Internation. Ірина Констанкевич зауважує, що в умовах пандемічного коронавірусу у лікарнях всього світу бракує засобів захисту та необхідного обладнання.

“Зараз допомогти протидіяти коронавірусу може кожен з нас. Для цього слід першочергово дотримуватися карантину, заходи в рамках якого з цього понеділка посилено. Але такі превентивні методи виправдані. Адже, як показує світова практика, карантин дозволяє зменшити навантаження на медичну систему. Цей час береже не лише наше з вами здоров'я, а й дозволяє подбати про забезпечення лікарень усім необхідним для боротьби з цією хворобою. Хочу подякувати головному лікарю Волинської обласної клінічної лікарні Олександру Дударю, який оперативно забезпечує можливості для боротьби з коронавірусом не лише лікарні, якою керує, а й допомагає колегам з районів”, — зазначила нардеп.

Нагадаємо, що для лікарень 23 округу допомога вже була також передана для Маневицької та Ківерцівської райлікарень.

bottom of page