top of page

Клубу села Городок дали нове «життя»


У Городку Прилісненської об’єднаної територіальної громади нещодавно завершили ремонт сільського клубу.

Як клуб перетворився на культурний осередок села, днями розповіли народному депутату Ірині Констанкевич. Парламентар побувала у Городку з робочим візитом.

«Ремонт обійшовся ОТГ у 1 млн грн, з яких 450 тис. грн – кошти сільського бюджету, решта – «чорнобильські» кошти, що надійшли з області. У селі проживає понад тисяча жителів, тож заклад культури вкрай необхідний. Оскільки раніше був зроблений проєкт на будівництво нового клубу вартістю 10 млн грн, спробували довести, що і дерев’яне старе приміщення можна довести до ладу, вклавши набагато менші кошти. І ми це зробили. Оскільки місцева школа не має актової зали, то клуб використовуватимуть  для відповідних потреб», – каже голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко.

У клубі діють чотири гуртки: фольклорний, дитячий вокальний, хореографічний та режисерський. Окрім цього, одну із кімнат обладнають спортінвентарем для занять спортом.

«Була ще раніше в цьому клубі і вигляд він мав, без перебільшення, – жахливий, – ділиться враженнями Ірина Констанкевич. – Якби не ОТГ і не ентузіазм та енергетика Ігоря Терещенка, напевно, цього ремонту не було б. За останні кілька років я не бачила, щоб в сільських клубах робилися капітальні ремонти, адже громади, які не увійшли в ОТГ, такі вартісні ремонти собі дозволити не можуть. Тому клуби й стоять пустками. А відремонтований клуб в Городку – це справжній осередок культури».

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page