top of page

КОЛКІВСЬКА АМБУЛАТОРІЯ ОТРИМАЛА ДОПОМОГУ


Згідно із алгоритмами, визначені урядовими постановами, люди, які підозрюють у себе Covid-19, повинні першочергово звертатися до сімейних лікарів. А вони сьогодні практично й досі не мають елементарного забезпечення для боротьби з пандемічною недугою.

Першочергові засоби захисту та безконтактний термометр для працівників Колківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що у Маневицькому районі, передала народна депутатка Ірина Констанкевич.

Тут працюють 5 сімейних лікарів та 2 педіатри, які обслуговують майже 14 тисяч людей.

“Наразі ми не фіксуємо збільшення кількості звернень з ГРВІ. Але боїмося спалаху коронавірусу після пасхальних свят. Тому закликаємо людей залишатися вдома на Великдень та дотримуватися умов карантину”, - каже завідувачка Колківської амбулаторії, сімейний лікар Людмила Теслюк.

“Дякуємо Ірині Констанкевич за підтримку. Це дуже важливо. Адже при прийомі пацієнтів з симптомами ГРВІ ми повинні себе убезпечувати — одягати одноразові халати, маски, окуляри, рукавички. А засобів захисту не вистачає, так як і по інших медзакладах”, - додає лікар.

Нагадаємо, що засоби захисту, медикаменти та товари медичного призначення вже отримали три районні лікарні 23 округу — Камінь-Каширська, Маневицька та Ківерцівська. Така допомога придбана за кошти Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”, обласного бюджету та благодійників.

За даними МОЗ, станом на 17 квітня коронавірусом інфіковано вже 879 медичних працівники. Лише за останню добу захворювання виявили у 91 медика, 12 — госпіталізували. На Волині серед хворих з коронавірусом — 34 % медиків.

bottom of page