top of page

Ківерцівська громада у НЕФКО

Ківерцівська ОТГ здобула перемогу у конкурсі проєктів НЕФКО. Це оптимістичні новини! Ще у 2017 році Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов підготував заявку на конкурс проєктів НЕФКО. Підготовча робота була тривалою: консультації під час двосторонніх зустрічей, визначення найпроблемніших точок в енергозбереженні бюджетних установ, детальне вивчення фінансової спроможності громади.


Було визначено для фінансування два об’єкти:


- загальноосвітня школа у Суську (заміна та утеплення покрівлі; блискавкозахист; обробка дерев’яних конструкцій протизаймистими засобами; утеплення зовнішніх стін школи; заміна усіх дверей та вікон; ремонт зовнішньої каналізаційної мережі; ремонт кухні та заміна кухонного обладнання)


- будинок культури у Муравищах.


Як зауважив Володимир Жгутов: «Реалізація цього проєкту є одним із вагомих кроків по запровадженню Стратегії розвитку ефективної мережі закладів загальної освіти Ківерцівської міської ради для надання якісних освітніх послуг на 2020-2024 роки».


Довідково:


НЕФКО – міжнародна фінансова організація, заснована у 1990 році урядами п'яти Північних країн: Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. НЕФКО пропонує позику, зокрема по програмі “Енергозбереження,” – під 3-4% річних з можливістю списання тіла кредиту 30-40%. Проєкти реалізовуються лише в комунальних будівлях: енергоефективні проєкти у дитячих садках, школах, спортивних закладах. Мінімальний розмір - 350 000 гривень. Позика надається у місцевій валюті і повертається у місцевій валюті. Максимальна сума позики - до 90% від загальної вартості проєкту. Тривалість проєкту - 4-5 років.


Повну версію інтерв‘ю можна прочитати на сайті Ківерцівської громади.


bottom of page