top of page

ЛЮБЕШІВСЬКА РАЙЛІКАРНЯ ОТРИМАЛА ДОПОМОГУ

Захисні комбінезони та окуляри, медичні халати, маски, респіратори, засоби дезінфекції, термометр безконтактний, пульсоксиметр та інші вироби медичного призначення — загалом на суму понад 185 тисяч гривень, — все це у партії допомоги, яку передали Любешівській центральній районній лікарні для протидії та боротьби з коронавірусом.

Як розповіла народна депутатка Ірина Констанкевич, такі необхідні речі для лікарні централізовано закуплено Волинською обласною клінічною лікарнею за кошти Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” та кошти обласного бюджету.

“Ми повинні зробити все можливе, аби підтримати наші лікарні, медиків у районах, які сьогодні на передовій у боротьбі з Covid-19. На жаль, центральна влада не надто поспішає із розв'язанням питання забезпечення медиків хоча б елементарними засобами захисту. Як наслідок, статистика щодо інфікування лікарів, медперсоналу зростає щодня. Тільки на Волині — понад 30 % хворих — з числа медиків. Хоча наша область одна з перших самостійно розпочала впроваджувати заходи, спрямовані на протидію недузі, і, зокрема, надавати допомогу медзакладам. Висловлюю вдячність керівнику Волинської обласної клінінічної лікарні Олександру Дударю за оперативну організацію роботи щодо підтримки лікарень у районах”, - додала Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, що засоби захисту, медикаменти, товари медичного призначення ще раніше отримали три районні лікарні 23 округу — Камінь-Каширська, Маневицька та Ківерцівська. На підтримку медзакладів Волині з Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” виділено 20 мільйонів, з обласного бюджету передбачили — 60 мільйонів гривень.

bottom of page