top of page

«Ми будемо наполягати на збільшенні коштів у Держбюджеті-2020 на зарплати освітян»


Зарплати педагогів нижчі, аніж середньомісячна заробітна плата в Україні. Особливо образила влада молодих вчителів, дошкільників, позашкільників, майстрів профосвіти. Незважаючи на це, деякі народні депутати запропонували збільшити вдвічі тижневе навантаження вчителів і скасувати доплати вчителям за класне керівництво, перевірку навчальних робіт, завідування навчальними майстернями, кабінетами.

29 жовтня кілька тисяч освітян вийшли на акцію протесту. На мітингу під Верховною Радою вони вимагали елементарного - не погіршувати умови праці.

«Освітяни упродовж тривалого часу перебувають в центрі змін. Вони щиро сподівалися, що запропонована ще попереднім урядом реформа буде послідовною, логічною та дійсно призведе до покращення. Натомість окремі нардепи ініціюють збільшення тривалості робочого тижня освітян до 40-ка годин та відміну надбавок за класне керівництво, вислугу років, перевірку зошитів. Але вчитель працює ж не лише на своєму робочому місці. Як педагог з понад 30-річним стажем, знаю скільки часу приділяється самоосвіті, обміну досвідом, відвідуванню семінарів та інших навчальних заходів. Я підтримувала, підтримую і буду підтримувати освітян», - про це в ефірі телеканалу «Рада» розповіла народний депутат Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, що Ірина Констанкевич у минулому скликанні Верховної Ради працювала в парламентському освітньому комітеті. Народний депутат внесла ряд законопроєктів, які захищають права освітян. Зокрема, парламентар запропонувала підвищити заробітну плату молодих педагогів до розміру трьох мінімальних зарплат як зафіксовано в Законі про освіту, збільшити зарплату педагогів дошкільних та позашкільних закладів освіти. «Аби підвищити зарплату педагогам загальноосвітнім, дошкільним, професійно-технічним закладів у Держбюджеті-2020 повинні передбачити на це не менше 5 мільярдів гривень. Наша депутатська група «За майбутнє» буде на цьому наполягати», - зазначила Ірина Констанкевич.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page