top of page

НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ - ОСВІТНІ ПИТАННЯ


Низку важливих освітянських законопроєктів проголосували сьогодні у парламенті.

● підтримано законопроєкт №6354 щодо збереження санаторних шкіл і надання їм додаткових можливостей для трансформації

«Предмет законопроєкту - діти. Діти, які мають складні хвороби. І ми, як законодавці, маємо максимально полегшувати освітній процес дітей», - зазначила під час виступу у Верховній Раді України народна депутатка від «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Констанкевич.

Прийняття законопроєкту забезпечить формування освітньої мережі відповідно до потреб громади, шляхом забезпечення можливості засновникам самостійно обирати тип закладу освіти, у який слід трансформувати кожну окрему санаторну школу-інтернат із подальшим функціонуванням санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів).

Пропонується продовжити на 2 роки до 1 липня 2024 року строк трансформації санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів).

Ірина Констанкевич додала: Депутати від «ЗА МАЙБУТНЄ» також вимагають від уряду збільшити потреби дітей, які мають індивідуальний патронаж в освіті. Жахливо, але на 2022 рік не виділені кошти для педагогічного патронажу у закладах освіти. Для цього потрібно практично 3 млрд грн. Економити на дітях - злочинно.

● підтримано законопроєкт №6445 щодо продовження пріоритетів науки і техніки на 2022 рік

Законопроєкт розроблений з метою продовження чинних пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності в Україні на 2022 рік. Адже на сьогодні відсутні вектори розвитку науково-технічної сфери.

● підтримано законопроєкт №6524 щодо уточнення Постанови про присудження премій найкращим учасникам ЗНО


bottom of page