top of page

ПАРЛАМЕНТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ ОСВОЄННЯ КОШТІВ СОЦЕКОНОМУ



Перебуваючи із робочим візитом на Любешівщині народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «За майбутнє», з метою парламентського контролю побували на об‘єктах, де здійснюються ремонтні роботи за рахунок коштів соцеконому.


Для Любешівського ліцею із соцеконому погоджено на третій транш 1 млн грн на капітальний ремонт внутрішніх приміщень закладу освіти.


Обговорили також стан спортзалу ліцею, будівництво спорткомплексу та двозмінне навчання.


Ірина Констанкевич поспілкувалася з колективом гімназії у Любешівській Волі. У навчальний заклад залучили із соцеконому понад 100 тис грн на заміну вікон.


«Скерування коштів соцеконому на заклади освіти у пріоритеті. У 2020/21 році вдалося залучити гроші з фонду соціально-економічного розвитку для 45 шкіл, 13 дитсадків, 4 закладів профтехосвіти та для 2 музичних шкіл», - розповіла Ірина Мирославівна.


Обговорили й фінансування освіти у 2022 році. Відповідно до тих показників, які вже є в Бюджетному кодексі на 2022 рік, збільшили фінансування на освіту. Таке збільшення розраховане на перепідготовку вчителі до Нової української школи із 5 класу, на протипожежні заходи, переобладнання харчоблоків. Проте, у контексті інфляції передбачені кошти не будуть такими відчутними. Загалом, якщо порівняти з іншими галузями, то найкраще поки виглядає освіта.

bottom of page