top of page

ПІДСУМКИ 2021 РОКУ


Парламентська діяльність, проблеми округу, головні досягнення поточного року та плани на 2022 рік - про це все говорила народна депутатка від «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Констанкевич в ефірі телеканалу «СУСПІЛЬНЕ».

«2021 рік був активний і в парламентській роботі, і на окрузі. Головний виклик року - пандемія коронавірусу та спроможність місцевої й центральної влади оперативно реагувати на загрози», - зазначає Ірина Мирославівна.

Головні досягнення року:

● гідне відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Вдалося видати 14-томник Лесі Українки, завершуються ремонтно-реставраційні роботи у Сірому та Білому будиночку Косачів у Колодяжному. Ірина Констанкевич подякувала університетській спільноті ВНУ імені Лесі Українки, обласні раді, Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та МКІП за оперативну та синергійну роботу!!

● презентація законопроєкту про профосвіту

«Ще у 2019 році з колегами групи «Партія «За майбутнє» ініціювали законопроєкт №4207 про професійну освтіу. Був поданий альтернативний законопроєкт профільним комітетом. Упродовж року працювали над компромісним варіантом. І вже цієї осені під час засідання Ради з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти презентували напрацьований законопроєкт Найголовніше, що пропонуємо і що вкрай необхідно – це державна субвенція на профосвіту, яка перебуває на обласних бюджетах», - коментує парламентарка.

Відбудова Олицького замку

Олицький замок має бути магнітом громади.

Цьогоріч вдалося провести фестиваль «Олицька переберія» та міжнародну наукову конференцію «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини».

Олицький замок включили у бюджетне фінансування в рамках програми «Велика реставрація» і вже виділили перші 10 мільйонів гривень на реставрацію.

Ірина Констанкевич переконана: Важливо також розбудовувати інфраструктуру: ремонтувати дороги, будувати нові школи, амбулаторії, заклади культури, спорту

bottom of page