top of page

ПІДСУМКИ ПЛЕНАРНОГО ТИЖНЯ



«Пленарний тиждень видався інтенсивним. Над чим працювали та що ухвалювали, звітую нижче», - прокоментувала народна депутатка Ірина Констанкевич

● Ухвалено ключовий законопроєкт земельної реформи.

Законопроєкт №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» підтримало 284 народних депутатів.

В умовах завершення реформи децентралізації, питання врегулювання земельної реформи є важливим і актуальним. Закон передбачає передачу землі державної власності за межами населених пунктів до комунальної власності сільських, селищних, міських рад.

Відповідно до законопроєкту:

- територіальні громади самостійно вирішуватимуть здавати в оренду чи продавати земельні ділянки;

- територіальні громади контролюватимуть цільове призначення використання земель;

- територіальні громади визначатимуть земельні межі територій.

● Прийнято Постанову №5382 «Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій».

Метою прийняття Постанови є встановлення справедливої та обґрунтованої вартості для споживачів електричної енергії, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, вжиття заходів щодо захисту їх прав та інтересів, забезпечення економічного балансу між інтересами громадян України та держави.

Народна депутатка Ірина Констанкевич неодноразово порушувала перед урядом питання щодо повернення пільг на електроенергію для мешканців 23 виборчого округу, які живуть у 30-кілометровій зоні.

● Ухвалено у першому читанні законопроєкт №4162 «Про внесення змін до Закону України «Про туризм» та деяких інших законодавчих актів щодо основних засад розвитку туризму».

«Законопроєкт «Про туризм» дійсно зможе врегулювати питання щодо розвитку туристичної галузі України, він є комплексним та системним. З огляду на наближчення туристичного сезону, нам необхідно створювати умови для залучення інвестицій у розбудову туристичної інфраструктури нашої держави», - зауважила під час виступу у ВРУ Ірина Констанкевич.

● Підтримано 256 голосами законопроєкт №2673 «Про внесення змін Закону України «Про туризм» щодо розширення кола суб'єктів надання готельних послуг».

Реалізація законопроєкту сприятиме стимулюванню та активізації розвитку ринку надання готельних послуг, збільшенню кількості готельної інфраструктури, і як наслідок – збільшенню зайнятості населення, його доходів та економічному зростанню регіонів, на території яких функціонуватимуть об’єкти туристичної інфраструктури.

● Ухвалено законопрєкт №4318 «Про внесення змін до Закону України «Про культуру» щодо загальних засад надання населенню культурних послуг» в другому читанні в цілому. Законопроєкт спрямований модернізувати наявну культурну інфраструктуру.

● Ухвалено в першому читанні законопроєкт №4555 «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб». Тепер пенсії чорнобильцям буде підвищено.

bottom of page