top of page

«Україна повинна захистити свої інтереси», – Ірина Констанкевич


Під час переговорів у нормандському форматі Україна повинна зробите усе, аби захистити свої національні інтереси. Про це у ток-шоу «Важlive» на телеканалі «Наш» сказала народний депутат України Ірина Констанкевич.

Вчора в районі Богданівки (Петрівське) Донецької області, де має відбутися черговий етап  розведення військ, побували тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, посол Франції в Україні Етьєн де Понсьен, посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

«За інформацією ЗМІ, дипломати побаченим лишилися задоволені. Вони висловили думку, що війна всіх втомила і її потрібно припиняти. Існує багато питань щодо того, яким буде переговорний процес у нормандському форматі, якщо він відбудеться. Посол Франції сказав, що ця зустріч готується у Парижі і вона повинна бути якомога швидше. Але Росія стверджує, що до кінця року це навряд чи можливо.

Під час переговорів у нормандському форматі Україна повинна зробити усе, аби захистити наші національні інтереси: суверенність, економічну та політичну незалежність. Україна повинна бути незалежною від усіх, а не лише від Росії. Тоді ми зможемо диктувати свої умови», – зазначила Ірина Констанкевич.

Довідково. Під час нещодавнього прес-марафону Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч нормандської четвірки (України, Німеччини, Франції і Росії)  відбудеться у листопаді. 

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page