top of page

УКРОП ЗАКЛИКАЄ МЗС ПОСИЛИТИ ТИСК НА РОСІЮ


Міністерство закордонних справ України має посилити дипломатичний тиск на Російську Федерацію й домогтися визволення українських бранців з путінських в'язниць. Про це під час виступу у Верховній Раді заявив голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко. Разом з парламентарем на трибуну піднялись представники «Українського об’єднання патріотів» Ірина Констанкевич, Віктор Шевченко, Валентин Дідич, Олександр Дубінін та Віталій Купрій. Укропівці прийшли у Верховну Раду в футболках з написом #FREESENTSOV.

«Сьогодні Росії не місце в цивілізованому світі. Ми повинні закликати МЗС України й надалі посилювати дипломатичний тиск на РФ у рамках ООН, Ради Європи та ОБСЄ з метою засудження політики утисків і переслідування інакомислячих у Росії, а також для визволення українських бранців Кремля. Наші національні герої потрібні нам живими», – підкреслив Тарас Батенко.

Нардеп зазначив, що в УКРОПі вітають зусилля української делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи, яка робить все для того, щоб не допустити російську делегацію в ПАРЄ. Водночас представники «Українського об'єднання патріотів» закликають цивілізований світ серйозно поставитися до порушення прав і свобод людини на території РФ.

«Ми бачимо, як сьогодні світове співтовариство починає ручкатися з Путіним на тих чи інших високих форумах і не ставить питання захисту прав людини, як це було завжди», – зауважив укропівець.

За словами Тараса Батенка, українська влада на чолі з президентом і МЗС повинні вжити всіх можливих заходів для визволення незаконно засуджених українців.

«Представники «Українського об'єднання патріотів» у парламенті, а також наші представники у всіх обласних і місцевих радах України приєднуються до тих зусиль, яких сьогодні докладає українська громадськість, вітчизняні та міжнародні правозахисні організації, щоб визволити з російських тюрем українських в'язнів сумління, зокрема кінорежисера Олега Сенцова», – наголосив Тарас Батенко.

Читайте новини на нашій сторінці у Facebook

bottom of page